Η MENTORING AE προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες που καλύπτουν τον πλήρη κύκλο ζωής ενός επιδοτούμενου προγράμματος. Επιλέγει το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες της κάθε εταιρείας, συντάσσει το επιχειρηματικό σχέδιο και – το κυριότερο – παρακολουθεί την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου, μέχρι την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

 

Κλάδος Μεταποίησης

Οι περισσότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Μεταποίησης είχαν τα τελευταία χρόνια αρκετές ευκαιρίες επιδότησης για την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων. Η MENTORING AE, αξιοποιώντας προγράμματα του Γ’ ΚΠΣ 2000-2006 και του ΕΣΠΑ 2007-2014 ενίσχυσε πολλές εταιρείες να ανανεώσουν τον παραγωγικό τους εξοπλισμό, να εκσυγχρονίσουν τις κτιριακές τους εγκαταστάσεις και να λάβουν υψηλής προστιθέμενης αξίας συμβουλευτικές υπηρεσίες. Ανάμεσα τους οι εταιρείες NET U, KNOWLEDGE SYSTEMS ΑΕ, GLOBAL SOFT AE, METIS NET, CONCEPTUM AE, η TECNICA AE, η ARCHIMEDIA AE κ.α.

Σε προγράμματα Τεχνολογικού Εκσυγχρονισμού που αφορούσαν και τον κλάδο μεταποίησης η MENTORING AE υποστήριξε εταιρείες όπως η ORION GROUP, η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, η PROFILE AE, η CELESTINO AE και η MEDISPES AE που αξιοποίησαν τη χρηματοδότηση για αναβάθμιση της πληροφοριακής τους υποδομής.

 

Κλάδος Τουρισμού

Η MENTORING AE στήριξε τον εκσυγχρονισμό δεκάδων επιχειρήσεων από τον κλάδο του τουρισμού αξιοποιώντας προγράμματα του Γ’ ΚΠΣ 2000-2006 και του ΕΣΠΑ 2007-2014. Ανάμεσα στις τουριστικές επιχειρήσεις που ενισχύθηκαν για να εκσυγχρονίσουν τις εγκαταστάσεις τους, να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό και την τεχνολογική τους υποδομή, να διαφημιστούν ή να συμμετάσχουν σε εκθέσεις του κλάδου είναι το GRECOTEL ELOUNDA VILLAGE, το PORTO RETHYMNO, το CARALIS BEACH HOTEL, το ιστορικό ξενοδοχείο ΟΡΛΟΦ στην Ύδρα, το ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ στη Ρόδο, οι ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΑΡΔΗ – ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ, η ΜΑΡΙΜΑ ΑΕ – ΑΘΗΝΑΪΣ, τα ξενοδοχεία MINOS PALACE και ARINA SAND, η GNOMON PERFORMANCE AE, η OM ΕΛΛΑΣ, το εστιατόριο ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ κ.α.

 

Κλάδος Εμπορίου και Παροχής Υπηρεσιών

Η MENTORING AE έχει σημαντική εμπειρία στη συνεργασία με επιχειρήσεις του τριτογενή τομέα για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών τους σχεδίων. Προγράμματα του Γ’ ΚΠΣ 2000-2006 και του ΕΣΠΑ 2007-2014 επιδότησαν εμπορικές επιχειρήσεις και εταιρείες παροχής υπηρεσιών για να διαμορφώσουν τις εγκαταστάσεις τους, να προμηθευτούν εξοπλισμό γραφείου, να εκσυγχρονιστούν και να προωθήσουν τις δραστηριότητές τους. Ανάμεσα στις εταιρείες που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα επενδυτικά τους προγράμματα, με τη συνεργασία της MENTORING AE είναι και το δίκτυο καταστημάτων ELECTRONET, η αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ, τα φροντιστήρια SO EASY οι εταιρείες ΙΔΕΟΤΕΧΝΙΚΗ, MICRODATA ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, GOLDEN TIMES, ΜΑΡΙΒΑ, COMPUTERISE, Ε.ΒΑΡΕΛΑΣ Α.Ε., η CALIN AE, η SPORTSCAR AE, η AVALON ΑΕ, η ΚΟΡΙΑΝΔΡΟΣ ΑΕ, η GALANIS SPORTS DATA AE, το ΝEW YORK COLLEGE, εταιρείες του ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΜΙΔΑΚΗ κ.α.

 

Υπό σύσταση εταιρείες

Σημαντική ώθηση έδωσαν στα πρώτα βήματα μιας επιχείρησης τα προγράμματα ενίσχυσης της Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Γ’ ΚΠΣ 2000-2006 και του ΕΣΠΑ 2007-2014. Τα προγράμματα αυτά επιδότησαν τη διαμόρφωση κτηριακών εγκαταστάσεων και γραφείων, την προμήθεια εξοπλισμού καθώς επίσης και τη διαφήμιση και προώθηση των υπηρεσιών των υπό σύσταση εταιρειών.
Ανάμεσα στις εταιρείες που αξιοποίησαν αυτά τα προγράμματα με τη συνεργασία της MENTORING AE ήταν το HOUSE OF BEAUTY, η εκδοτική εταιρεία ART POWER, το nannuka.gr κ.α.