ΜΙΚΡΟΙ ΡΟΒΙΝΣΩΝΕΣ

Η Mentoring A.E. υποστηρίζει την οργάνωση του προγράμματος “ΜΙΚΡΟΙ ΡΟΒΙΝΣΩΝΕΣ – ΤΑΞΙΔΙΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ” που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης «ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ», η οποία δραστηριοποιείται στον προσβάσιμο τουρισμό, με τη διαδικτυακή πύλη greece4all.eu.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες που έχουν παιδί με αναπηρία (κινητική, αισθητηριακή, αυτισμό κλπ.) ηλικίας 5-15 ετών, ενώ υλοποιείται και υποστηρίζεται από άρτια εκπαιδευμένα στελέχη (παιδαγωγοί, συνοδοί, ψυχοπαιδαγωγοί).

Οι δαπάνες συμμετοχής των παιδιών και των συνοδών τους (εισιτήρια, μετακινήσεις, διαμονή, διατροφή, δραστηριότητες κλπ.) καλύπτονται από τους διοργανωτές, χάρη σε δωρεές και χορηγίες σημαντικών επιχειρήσεων και οργανισμών που στηρίζουν το Πρόγραμμα. Ανάμεσά τους οι Blue Star Ferries – ANEK Lines, η Interamerican, ο Όμιλος ξενοδοχείων Airotel, ο ‘Ομιλος Στεφανάκης, κ.α.

Ο 1ος κύκλος του προγράμματος ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων. Επτά παιδιά, συνοδευόμενα από γονείς και θεραπευτές, φιλοξενήθηκαν από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου 2016 στην Αθήνα και συμμετείχαν σε μια σειρά από δραστηριότητες που συνδύασαν τη μάθηση, με την κοινωνικοποίηση και την αναψυχή.

Έκτοτε το πρόγραμμα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και στέφεται με επιτυχία μέχρι και σήμερα.

 

3