ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ASTP (ΑΘΗΝΑ, 13 & 14.10.05)

Ο διεθνής οργανισμός ASTP (The Association of European Science & Technology Transfer Professionals), διοργάνωσε σεμινάριο για τα μέλη του με τίτλο «Commercialising Science Based Intellectual Property», στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.
Στην εκδήλωση αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούσαν τη διαχείριση της πνευματικής ιδιοκτησίας, τη μεταφορά τεχνολογίας, τη χάραξη πολιτικής καθώς και την σύνδεση της ακαδημαϊκής έρευνας με την αγορά.
Μεταξύ των εισηγητών του Σεμιναρίου ήταν ο κ.Γιώργος Κρικέλας, Δ/νων Σύμβουλος της MENTORING AE, ο οποίος παρουσίασε στα μέλη του ASTP τη μεθοδολογία προσέλκυσης και αξιοποίησης του angel investment για τη χρηματοδότηση καινοτόμων ερευνητικών ιδεών.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΠΑΡΤΗ, 12.10.05)

Εκδήλωση με τίτλο «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων και Υπηρεσιών: Δυνατότητες και Προκλήσεις», διοργανώθηκε στο κτίριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στη Σπάρτη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου «Προώθηση της ευρυζωνικότητας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας» του Ε.Π. της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.
Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλάμβανε 2 συνεδρίες και συμμετείχαν συνολικά 8 ομιλητές. Μεταξύ των άλλων μίλησαν ο κ. Ανδρέας Μαράς, Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών, ο κ. Αλέξανδρος Καλόξυλος, Λέκτορα Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η πρώτη συνεδρία έκλεισε με την ομιλία του κ. Γιώργου Κρικέλα, Διευθύνων Σύμβουλο της MENTORING ΑΕ, ο οποίος τόνισε την σημασία και τα οφέλη της ευρυζωνικότητας στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΑΘΗΝΑ, 20.5.05)

Ημερίδα Επιχειρηματικότητας με τίτλο «Καινοτομείν – Επιχειρείν», διοργάνωσε το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στο αμφιθέατρο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, με στόχο την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας των φοιτητών.
Μεταξύ των εισηγητών ήταν ο κ.Γιώργος Κρικέλας, Δ/νων Σύμβουλος της MENTORING AE και ο κ.Στέλιος Χαριτάκης, Γενικός Διευθυντής της MENTORING AE. Συντονιστές της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, ήταν οι καθηγητές του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κ.κ Κ.Αποστολόπουλος, και  Β.Καραθάνος.