1ο Συνέδριο «Επιχειρώντας αλλιώς»

Δεκαπέντε ημέρες παράταση παίρνει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στον διαγωνισμό Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας/ Social Business Excellence Awards, που τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, έπειτα από έντονες απαιτήσεις των ενδιαφερόμενων κοινωνικών επιχειρήσεων.

Σχεδιάζοντας επιτυχημένες Κοινωνικές Επιχειρήσεις σε..5+2 βήματα.

Τις κρίσιμες παραμέτρους για το σχεδιασμό μιας επιτυχημένης κοινωνικής επιχείρησης, παρουσίασε στο Συνέδριο «Επιχειρώντας Αλλιώς» ο Δ/νων Σύμβουλος της MENTORING AE κ.Γιώργος Κρικέλας. Η παρουσίαση φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου.

Περισσότερα...

Παρουσίαση της Α.Σ. Πρόσβασις* στην τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή "Πρωινό Mega" (Mega Channel)

Η Mentoring Α.Ε., σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ, παρουσίασε στην ενημερωτική εκπομπή του Mega Channel “Πρωινό Mega” την πρόοδο της πρωτοβουλίας «Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ», που στοχεύει στην αποτελεσματική ένταξη ατόμων με κινητική αναπηρία και εγκεφαλικές βλάβες στην αγορά εργασίας.

Περισσότερα...

ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013

Προκηρύχθηκε στις 14/1/2013 από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων το Πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου – Υπηρεσιών, ύψους 456 εκ. ευρώ.

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα, για την υλοποίηση επενδύσεων προσανατολισμένων στην καινοτομία, το περιβάλλον και τις τεχνολογίες πληροφορικής και η απευθείας τόνωση του επιχειρείν σε συνθήκες κρίσης. Επιπλέον με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση επιδιώκεται και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, καθώς η ενίσχυση κατευθύνεται και σε υπό σύσταση επιχειρήσεις.

Ενισχύονται υφιστάμενες και νέες / υπό σύσταση επιχειρήσεις, οι οποίες κατηγοριοποιούνται σύμφωνα με τα παρακάτω:

1. Υφιστάμενες επιχειρήσεις: οι επιχειρήσεις που μέχρι τις 31/12/2011 έχουν δύο ή περισσότερες κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις τουλάχιστον δωδεκάμηνης διάρκειας.

2. Νέες / υπό σύσταση επιχειρήσεις: οι επιχειρήσεις που δεν εμπίπτουν στην ως άνω κατηγορία των υφιστάμενων.

Χρηματοδοτούνται δαπάνες για εξοπλισμό/ μηχανήματα, κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας, επαγγελματικά οχήματα, λογισμικό, προβολή – προώθηση, πιστοποιήσεις και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Για τις νέες/ υπό σύσταση επιχειρήσεις χρηματοδοτούνται επίσης λειτουργικές δαπάνες.

Το ποσοστό χρηματοδότησης κυμαίνεται από 40% έως 60% επί του συνολικού προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου (25% για λειτουργικές δαπάνες), ανάλογα με την Περιφέρεια. Ο συνολικός προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται για τη μεταποίηση από 30.000 έως 300.000 ευρώ, για τον τουρισμό από 20.000 έως 200.000 ευρώ και για το εμπόριο και τις υπηρεσίες από 20.000 έως 100.000 ευρώ.

Η υποβολή των προτάσεων είναι από 25/2/2013 μέχρι 25/4/2013.

Η Mentoring, με μακροχρόνια εμπειρία και υψηλά ποσοστά επιτυχίας στο Πρόγραμμα κατά το παρελθόν, αναλαμβάνει την πλήρη προετοιμασία και υποβολή του επενδυτικού σας σχεδίου, καθώς και την παρακολούθηση και διαχείρισή του, σε περίπτωση έγκρισης, μέχρι την ολοκλήρωση και οριστική αποπληρωμή του.

Για την «Ταυτότητα» του Προγράμματος, επιλέξτε εδώ

Για να δείτε τους επιλέξιμους ΚΑΔ, επιλέξτε εδώ

Για μια προκαταρκτική αξιολόγηση του σχεδίου σας, συμπληρώστε τη σχετική φόρμα εδώ και αποστείλετε με Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ICT4Growth

Προκηρύχθηκε επισήμως το πολυαναμενόμενο Πρόγραμμα ICT 4 Growth. Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στην ενίσχυση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τεχνολογικής καινοτομίας, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη νέων Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας. Το ύψος των επενδυτικών σχεδίων μπορεί να κυμαίνεται από 300.000€ έως και 5.000.000€ και μέχρι 20.000.000€ υπό ειδικές προϋποθέσεις. Το ποσοστό επιδότησης κάθε επενδυτικού σχεδίου εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρησης και την περιφέρεια στην οποία υλοποιείται η κάθε επένδυση.

Στις επιδοτούμενες ενέργειες περιλαμβάνεται η βιομηχανική έρευνα, το κόστος της ανάπτυξης εφαρμογών, ενώ υποχρεωτικά πρέπει να συμπεριληφθούν δαπάνες για την εμπορική διάθεση του προϊόντος (commercialization). Επιλέξιμες θεωρούνται και οι δαπάνες απασχόλησης του προσωπικού των εταιρειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, οι υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που θα δημιουργηθούν από το πρόγραμμα δύναται να αφορούν:
 • Ενέργεια και πράσινη ανάπτυξη (προϊόντα και υπηρεσίες για smart grids, διαχείριση ενεργειακών πόρων, διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κλπ.).

 • Γεωργία, Αλιεία και Τρόφιμα (π.χ. ιχνηλασιμότητα & ασφάλεια τροφίμων, αυτοματοποιημένη διαχείριση γεωργικών εκμεταλλεύσεων κλπ.).

 • Τουρισμό, Πολιτισμό και Ψυχαγωγία (Online gaming, destination mgt, virtual tours κλπ.).

 • Υγεία και Πρόνοια (υποστήριξη ηλικιωμένων ή ασθενών με χρόνιες παθήσεις, τηλεϊατρική κλπ.).

 •  Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες.

 •  Μεταφορές.

 • Τη νέα παγκόσμια αγορά του Internet (π.χ social web, semantic web, internet of things κλπ.)

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 120 εκ. ευρώ.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων: 18/02/2013.

 

Ολοκληρωµένη παρέµβαση για την στήριξης της Γυναικείας Απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της Επιχειρηµατικότητας

Προκηρύχθηκε στις 18/01/2013 η δράση «Ολοκληρωµένη παρέµβαση για την στήριξης της Γυναικείας Απασχόλησης  µέσω ενίσχυσης της Επιχειρηµατικότητας», συνολικού προϋπολογισμού 40 εκ. €, η οποία εξειδικεύεται σε δύο υποδράσεις. Η πρώτη αφορά την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας γυναικών ηλικίας 18-35 ετών και η δεύτερη την ενίσχυση επιχειρηματικότητας γυναικών ηλικίας 36 – 64 ετών με π/ϋ 20 εκ. € έκαστη. Το ποσοστό χρηματοδότησης για κάθε μία υποδράση ανέρχεται σε 100%.

Ωφελούμενες είναι οι γυναίκες ηλικίας 18-64 ετών που είναι άνεργες, έχουν απολυθεί την τελευταία τριετία, έχουν κλείσει την ατοµική ή προσωπική τους επιχείρηση κατά την τελευταία τριετία και δεν απασχολούνται µε σύµβαση εξαρτηµένης εργασίας, απειλούνται από ανεργία, (π.χ.  εργαζόµενες σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ή έχουν υπαχθεί στο άρθρο 99 κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας) ή  που είναι αυτοαπασχολούµενες ασφαλισµένες σε οικείους ασφαλιστικούς φορείς µε εισόδηµα χαµηλότερο από το εισοδηµατικό όριο φτώχειας (6.591 Ευρώ ανά άτοµο και σε 13.842 Ευρώ για νοικοκυριά µε δύο ενήλικες και δύο εξαρτώµενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών).

Το πρόγραμμα καλύπτει λειτουργικές δαπάνες, ασφαλιστικές εισφορές του επιχειρηματία, κάλυψη ετήσιου μισθολογικού κόστους λόγω δημιουργίας θέσεων εργασίας, δαπάνες κατάρτισης του επιχειρηματία, δαπάνες καθοδήγησης του επιχειρηματία από συμβούλους κ.ά.

Καταληκτική ημερομηνία είναι η 29/03/2013 και η διάρκεια υλοποίησης ανέρχεται σε 18 μήνες. Η Περιφέρεια Αττικής (όπως και οι Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας)  δεν είναι επιλέξιμες.

 

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Επιταγή (voucher) εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών

Στόχος του προγράμματος είναι η είσοδος νεοεισερχόμενων άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία θα καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Το επιδοτούμενο πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 174.900.000 ευρώ και αφορά 45.000 νέους. Ωφελούμενοι θα είναι:

 • Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ /ΤΕΙ έως 29 ετών,
 • Ανεργοι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως 29 ετών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους κατά προτεραιότητα το αργότερο 36 μήνες πριν την υποβολή αίτησής τους στο πρόγραμμα.

 

Η δράση περιλαμβάνει ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων μέσω χορήγησης επιταγών - voucher για:

 • Κατάρτιση έως 100 ώρες σε συνδυασμό με καθοδήγηση / εκπαιδευτικό mentoring.

 

 • Πρακτική άσκηση / Εργασιακή εμπειρία πέντε μηνών. 
 • Επιχορήγηση των επιχειρήσεων που θα μετατρέψουν την πρακτική άσκηση σε σύμβαση εργασίας, με κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών για ένα έτος.

 

 

 

Προώθηση καινοτομικής επιχειρηματικότητας νέων και συμβουλευτική καθοδήγηση επιχειρηματιών

Στόχος του προγράμματος είναι η οικονομική ενίσχυση καινοτομικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων νέων, καθώς επίσης και η συμβουλευτική υποστήριξή τους μέσω mentoring, αφενός στο στάδιο σύστασης της νέας επιχείρησης και αφετέρου κατά τη λειτουργία της. Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 91.000.000 ευρώ και 7.000 άνεργους ηλικίας έως 35 ετών. Περιλαμβάνει:

 • τη χορήγηση χρηματοδοτικών ενισχύσεων για την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε όλους σχεδόν τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, με προτεραιότητα σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία, και

 • την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης (mentoring) των νέων, οι οποίοι έχουν συστήσει επιχείρηση μέσω της χρηματοδοτικής ενίσχυσης που προβλέπεται στην πρώτη ενέργεια. 

Επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο

Στόχος του επιδοτούμενου προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων, ηλικίας έως 35 ετών, στην απασχόληση, μέσω της βελτίωσης των δεξιοτήτων τους στον αγροτοδιατροφικό τομέα και της παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης για ανάληψη επιχειρηματικής δραστηριότητας στον πρωτογενή (αγροτικό) τομέα. O προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 12.780.000 ευρώ και προβλέπεται να ωφεληθούν 3.000 άνεργοι ηλικίας έως 35 ετών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση, σε θέματα επιχειρηματικότητας, έναρξης και διαχείρισης αγροτικής μονάδας,

 • συμβουλευτική σχετικά με την προετοιμασία και ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων και

υποβοήθηση επενδυτικής δραστηριότητας.

 

Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στον πολιτισμό για νέους

Στόχος της δράσης είναι η απασχόληση ανέργων σε συγχρηματοδοτούμενα έργα κατασκευής, ανάδειξης και συντήρησης πολιτιστικών υποδομών, καθώς και σε υπηρεσίες φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων. Ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 15.000.000 ευρώ και ωφελούμενοι θα είναι 3.200 άνεργοι έως 30 ετών εγγεγραμμένοι στα ειδικά μητρώα του ΟΑΕΔ.

Η δράση περιλαμβάνει εξάμηνη ή επτάμηνη (στη διάρκεια ενός έτους) απασχόληση σε έργα, ή δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα στον πολιτιστικό τομέα.

 

Πιλοτική δράση για την υποστήριξη νέων για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων

Στόχος της δράσης είναι η προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας ως εργαλεία αναχαίτισης της ανεργίας και προώθησης της κοινωνικής συνοχής. To πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 7.500.000 ευρώ και αφορά 500 άνεργους ηλικίας 18 έως 29 ετών. 
Περιλαμβάνει πληροφόρηση,
αρχική συμβουλευτική, coaching, mentoring στους υποψήφιους κοινωνικούς επιχειρηματίες, εκπαίδευση στην Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου.
 

Ενίσχυση επιχειρηματικότητας νέων (Β’’ κύκλος)

H δράση, που σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, στοχεύει δράσης στην επιδότηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών νέων με έμφαση σε αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ενσωμάτωση καινοτομικών ιδεών και περιβαλλοντικά φιλικών παραγωγικών διαδικασιών.

Το ύψος του προϋπολογισμού της φθάνει τα 60.000.000 ευρώ, και προβλέπεται να ωφεληθούν 1.600 άνεργοι νέοι από 18 έως 35 ετών που επιθυμούν να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση και οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα ειδικά μητρώα του ΟΑΕΔ. Το επιδοτούμενο πρόγραμμα για το 2013 περιλαμβάνει επιχορήγηση ανέργων για την ίδρυση νέας επιχείρησης.

 

Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της απασχόλησης γυναικών μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας

Στόχος της δράσης είναι η επιδότηση Επιχειρηματικών Σχεδίων που θα αναληφθούν από άνεργες γυναίκες. Ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 20.000.000 ευρώ και αφορά 1.500 άνεργες.

Συγκεκριμένα, ωφελούμενες θα είναι άνεργες νέες από 18 έως 35 ετών που επιθυμούν να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση και έχουν την ιδιότητα της ανέργου ή είναι εγγεγραμμένες στα ειδικά μητρώα του ΟΑΕΔ. Έμφαση θα δοθεί στις γυναίκες που έχουν απολυθεί την τελευταία τριετία (2010-2012), στις πολύτεκνες γυναίκες, στις επαπειλούμενες από τον κίνδυνο της ανεργίας γυναίκες και στις γυναίκες που υπάγονται στην ειδική κατηγορία των ΑμEΑ.

Η δράση προβλέπει  την επιχορήγηση ανέργων γυναικών για την ίδρυση νέας επιχείρησης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

Συνημμένο αρχείο: Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων

 

 

Στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της Επιχειρηµατικότητας

Προκηρύχθηκε στις 18/01/2013 η δράση «Ολοκληρωµένη παρέµβαση για την στήριξης της Γυναικείας Απασχόλησης  µέσω ενίσχυσης της Επιχειρηµατικότητας», συνολικού προϋπολογισμού 40 εκ. €, η οποία εξειδικεύεται σε δύο υποδράσεις. Η πρώτη αφορά την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας γυναικών ηλικίας 18-35 ετών και η δεύτερη την ενίσχυση επιχειρηματικότητας γυναικών ηλικίας 36 – 64 ετών με π/ϋ 20 εκ. € έκαστη. Το ποσοστό χρηματοδότησης για κάθε μία υποδράση ανέρχεται σε 100%. 

Περισσότερα...

Ευκαιρίες επιδότησης 2

ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ενίσχυση ΜΜΕ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013

Προκηρύχθηκε στις 14/1/2013 από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, το Πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου – Υπηρεσιών, ύψους 456 εκ. ευρώ. Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα, για την υλοποίηση επενδύσεων προσανατολισμένων στην καινοτομία, το περιβάλλον και τις τεχνολογίες πληροφορικής και η απευθείας τόνωση του επιχειρείν σε συνθήκες κρίσης. Επιπλέον με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση επιδιώκεται και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, καθώς η ενίσχυση κατευθύνεται και σε υπό σύσταση επιχειρήσεις.

Ενισχύονται υφιστάμενες και νέες/υπό σύσταση επιχειρήσεις, οι οποίες κατηγοριοποιούνται σύμφωνα με τα παρακάτω:

1. Υφιστάμενες επιχειρήσεις: οι επιχειρήσεις που μέχρι τις 31/12/2011 έχουν δύο ή περισσότερες κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις τουλάχιστον δωδεκάμηνης διάρκειας.

2. Νέες/υπό σύσταση επιχειρήσεις: οι επιχειρήσεις που δεν εμπίπτουν στην ως άνω κατηγορία των υφιστάμενων.

Χρηματοδοτούνται δαπάνες για εξοπλισμό/ μηχανήματα, κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας, επαγγελματικά οχήματα, λογισμικό, προβολή – προώθηση, πιστοποιήσεις και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Για τις νέες/υπό σύσταση επιχειρήσεις χρηματοδοτούνται επίσης λειτουργικές δαπάνες.

Το ποσοστό χρηματοδότησης κυμαίνεται από 40% έως 60% επί του συνολικού προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου (25% για λειτουργικές δαπάνες), ανάλογα με την Περιφέρεια. Ο συνολικός προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται για τη μεταποίηση από 30.000 έως 300.000 ευρώ, για τον τουρισμό από 20.000 έως 200.000 ευρώ και για το εμπόριο και τις υπηρεσίες από 20.000 έως 100.000 ευρώ.

Η υποβολή των προτάσεων είναι από 25/2/2013 μέχρι 25/4/2012.

Η Mentoring, με μακροχρόνια εμπειρία και υψηλά ποσοστά επιτυχίας στο Πρόγραμμα κατά το παρελθόν, αναλαμβάνει την πλήρη προετοιμασία και υποβολή του επενδυτικού σας σχεδίου, καθώς και την παρακολούθηση και διαχείρισή του, σε περίπτωση έγκρισης, μέχρι την ολοκλήρωση και οριστική αποπληρωμή του.

Για την «Ταυτότητα» του Προγράμματος, επιλέξτε εδώ ...

Για να δείτε τους επιλέξιμους ΚΑΔ, επιλέξτε εδώ ...

Για μια προκαταρκτική αξιολόγηση του σχεδίου σας, συμπληρώστε τη σχετική φόρμα εδώ ... και αποστείλετε με Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ICT4Growth

Προκηρύχθηκε επισήμως το πολυαναμενόμενο Πρόγραμμα ICT 4 Growth. Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στην ενίσχυση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τεχνολογικής καινοτομίας, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη νέων Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας. Το ύψος των επενδυτικών σχεδίων μπορεί να κυμαίνεται από 300.000€ έως και 5.000.000€ και μέχρι 20.000.000€ υπό ειδικές προϋποθέσεις. Το ποσοστό επιδότησης κάθε επενδυτικού σχεδίου εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρησης και την περιφέρεια στην οποία υλοποιείται η κάθε επένδυση.

Στις επιδοτούμενες ενέργειες περιλαμβάνεται η βιομηχανική έρευνα, το κόστος της ανάπτυξης εφαρμογών, ενώ υποχρεωτικά πρέπει να συμπεριληφθούν δαπάνες για την εμπορική διάθεση του προϊόντος (commercialization). Επιλέξιμες θεωρούνται και οι δαπάνες απασχόλησης του προσωπικού των εταιρειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, οι υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που θα δημιουργηθούν από το πρόγραμμα δύναται να αφορούν:

 • Ενέργεια και πράσινη ανάπτυξη (προϊόντα και υπηρεσίες για smart grids, διαχείριση ενεργειακών πόρων, διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κλπ.).

 • Γεωργία, Αλιεία και Τρόφιμα (π.χ. ιχνηλασιμότητα & ασφάλεια τροφίμων, αυτοματοποιημένη διαχείριση γεωργικών εκμεταλλεύσεων κλπ.).

 • Τουρισμό, Πολιτισμό και Ψυχαγωγία (Online gaming, destination mgt, virtual tours κλπ.).

 • Υγεία και Πρόνοια (υποστήριξη ηλικιωμένων ή ασθενών με χρόνιες παθήσεις, τηλεϊατρική κλπ.).

 • Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες.

 • Μεταφορές.

 • Τη νέα παγκόσμια αγορά του Internet (π.χ social web, semantic web, internet of things κλπ.)

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 120 εκ. ευρώ.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων: 18/02/2013

Περισσότερα...

Success Stories - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 3

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Archimedia είναι μία εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, διαχρονικά πρωτοπόρος στην τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία. Αναπτύσσει και υποστηρίζει λύσεις πληροφορικής που συμβάλλουν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των Διοικήσεων.

"Στις μέρες μας χρειάζεσαι δυνατές συμμαχίες για να επιβιώσεις επιχειρηματικά.                                     Εμείς δίνουμε μεγάλη σημασία στα δίκτυα συνεργασίας με εταιρείες του κλάδου μας, αλλά και συμβούλους επιχειρήσεων.                                                                                                                                  Συνεργαζόμαστε με τη Mentoring και αναπτυσσόμαστε..."

 

 Νότα Ραπακούλια
Μέτοχος της Archimedia ΑΕ
Ζαν Μωρεάς 20, Αθήνα

Περισσότερα...

Success Stories - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 2

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Archimedia είναι μία εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, διαχρονικά πρωτοπόρος στην τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία. Αναπτύσσει και υποστηρίζει λύσεις πληροφορικής που συμβάλλουν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των Διοικήσεων.

"Στις μέρες μας χρειάζεσαι δυνατές συμμαχίες για να επιβιώσεις επιχειρηματικά.                                     Εμείς δίνουμε μεγάλη σημασία στα δίκτυα συνεργασίας με εταιρείες του κλάδου μας, αλλά και συμβούλους επιχειρήσεων.                                                                                                                                  Συνεργαζόμαστε με τη Mentoring και αναπτυσσόμαστε..."

 

 Νότα Ραπακούλια
Μέτοχος της Archimedia ΑΕ
Ζαν Μωρεάς 20, Αθήνα

Περισσότερα...

Success Stories - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (5)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Archimedia είναι μία εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, διαχρονικά πρωτοπόρος στην τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία. Αναπτύσσει και υποστηρίζει λύσεις πληροφορικής που συμβάλλουν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των Διοικήσεων.

"Στις μέρες μας χρειάζεσαι δυνατές συμμαχίες για να επιβιώσεις επιχειρηματικά.                                     Εμείς δίνουμε μεγάλη σημασία στα δίκτυα συνεργασίας με εταιρείες του κλάδου μας, αλλά και συμβούλους επιχειρήσεων.                                                                                                                                  Συνεργαζόμαστε με τη Mentoring και αναπτυσσόμαστε..."


 Νότα Ραπακούλια
Μέτοχος της Archimedia ΑΕ
Ζαν Μωρεάς 20, Αθήνα

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

 • Δραστηριότητες

  Επιλέξετε για να δείτε τις δραστηριότητες της Mentoring Α.Ε. χρονολογικά κατηγοριοποιημένες

 • Έργα

  Επιλέξετε για να δείτε τα έργα της Mentoring Α.Ε. χρονολογικά κατηγοριοποιημένα

 • Προγράμματα ΕΣΠΑ

  Εντοπίστε ευκαιρίες χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020. Τα προγράμματα απευθύνονται σε υφιστάμενες επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, αλλά και σε νέους οι οποίοι σχεδιάζουν να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση.